Slovenija
9511 ogledov

Vreme: Prihaja sprememba, sneži lahko vse do nižin

Pozeba Profimedia
Jutranje temperature predvsem na vzhodu države pod lediščem. Že zvečer se bo dež razširil po vsej državi. Meja sneženja se lahko spusti vse do nižin.

Zbudili smo se v hladno jutro. "Predvsem na vzhodu so se temperature spustile pod ledišče, na zahodu pa je malce topleje, kajti tam se je že pooblačilo. V severnem Sredozemlju trenutno nastaja ciklon, ki bo vplival na vreme v prihodnjih dneh," je za Val202 pojasnil dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje Anže Medved.

Iz podatkov agencije za okolje je razvidno, da so bile temperature pod lediščem ob 6. zjutraj v Celju (-1), na Letališču Edvarda Rusjana Maribor (-1), v Kočevju (-3) in v Slovenj Gradcu (-1). Temperatura se je pod ledišče spustila tudi na Voglu (-4), na Lisci (-2) in na Kredarici (-11).

Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12 °C, ob morju bo do 15 °C. Čez dan bo zapihal okrepljen veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Slana  | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Že zvečer dež, v torek čez dan hladno

Proti večeru bo na zahodu države začelo rahlo deževati. Padavine se bodo zvečer okrepile in razširile nad vso državo. "Ob dotoku hladnega zraka in močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin," je povedal Medved. Ponoči bo na Primorskem prehodno zapihala zmerna do močna burja, ki pa bo proti jutru slabela.

V torek bo večinoma oblačno. Več padavin lahko jutri pričakujemo v vzhodni polovici države. Čez dan se bo meja sneženja dvignila nad 1000 metrov. V torek bodo najnižje jutranje temperature od 0 do 5 °C, čez dan pa od 3 do 9 °C. Na Primorskem se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 11 do 14 °C.

V sredo bo oblačno in hladno. Možne bodo občasne padavine. Meja sneženja se bo dvignila nad 1200 metrov.

Pomladanski sprehod | Avtor: Profimedia Profimedia

Proti koncu tedna nekoliko topleje

V četrtek se bo delno razjasnilo in postopno otoplilo. "Po nižinah bo verjetno zjutraj nastalo nekaj nizke oblačnosti ali megle. Čez dan bo delno jasno, popoldne bodo verjetno nastajale manjše krajevne plohe. Zjutraj bo predvsem v mraziščih še možna slana. Večinoma bodo temperature po nižinah od 1 do 5 °C. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Spet bo topleje, najvišje temperature bodo od 9 do 16 °C," obete za četrtek opišejo na agenciji za okolje.

V petek in soboto bo zaradi vlažnega jugozahodnika nekaj več oblačnosti v zahodnih in osrednjih krajih, možne bodo krajevne padavine. Najvišje dnevne temperature se bodo v soboto gibale okoli 20 °C. Od nedelje do torka kaže na sončno in suho vreme. Popoldanske temperature bodo od 20 do 25 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 14:49 22.april 2024.

    Sprememba vremena je že,zdaj se pa spreminja ,krneki napoved

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:10 22.april 2024.

    Snega bo do kolen,če poklekneš