Kaj povzroči vožnja prek grbin pri visoki hitrosti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Video prikazuje, kaj se z avtom zgodi, če se z visoko hitrostjo zapelje prek zaporednih grbin.
Oglej si celoten članek

Kdo ne pozna tistega občutka, ko z avtom zadane v cestno grbino, nalašč postavljeno zato, da bi vozniki vozili počasneje. Tudi če vozite zelo počasi, še vedno "nemarno" udari. 

Kaj pa, če bi bilo takšnih grbin veliko v vrsti in če bi zanje zapeljali pri visoki hitrosti? Ne ravno verjeten, zato pa toliko bolj strašljiv scenarij, ki so ga razdelali s simulatorjem BeamNG.drive. 

Foto: Destruction Nation/Youtube Grbine

V videu si oglejte, kakšna je razlika, če bi na grbine zapeljali pri visoki hitrosti z avtom, ki ima mehkeje (poltovornjak, kombi) ali trše nastvaljenim podvozjem (športni avto, športna limuzina). 

V redkih avtih je sicer mogoče "preživeti", a posledice bi bile vseeno vidne. Pri večini avtov pa visoka vožnja prek grbin ustvari "masaker".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:52 11. November 2017.

    Kdo ne pozna tistega občutka, ko z avtom zadane v cestno grbino, Zadane namesto zadene ????? Sramota ! Več na: …

  • 11:11 11. November 2017.

    u madona, avto se je kar užgal...keri ubošček ga je vozil...ali je preživel? Ta članek je na nivoju 5 letnega …

  • 10:55 11. November 2017.

    Traparija! Prvo: kje vraga ste že videli triimosemdeset grbin zaporedoma? Na kateri cesti je to? Drugo: eno so videoigrice, povsem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.