Kaj zasebno vozi Koenigseggov testni voznik

Foto: Koenigsegg/Youtube
Foto: Koenigsegg/Youtube
Robert Serwanski morda širši javnosti ni zelo znano ime, a ima ta privilegij, da vozi menda najhitrejše avtomobile na svetu. To, kar je Valentino Balboni za Lamborghini, je Serwanski za Koenigsegga. Le kaj vozi, ko ne sedi za volanom po milijon ali dva vrednih superavtomobilov?
Oglej si celoten članek

Če menite, da se glavni testni voznik švedske znamke Robert Serwanski naokoli prevaža s kakšnim koenigseggom CCX s 4,7-litrskim V8 motorjem, ki ga je kupil iz druge roke, se motite.

Mazda3, se namreč glasi skromni odgovor. In ker vsak dan v eno smer na delo prevozi okoli 150 kilometrov, v njegovem avtu drdra dizel. 2,2-litrski, kakopak, saj je to edina izbira v trojki. Kupil jo je nedavno.

A izbira ni tako naključna. Mazda3 se pelje športno suvereno, Serwanski pa prisega tudi na dodatno aktivno varnost, zato ima njegov avtomobil radarski tempomat in samodejno zaviranje v sili, poroča Jalopnik.

Če pa mu "pade cukr", ima v garaži za vsak slučaj še vedno tretjo generacijo mazde MX-5. To je avto, ki ga pozna do obisti, saj je z njimi profesionalno dirkal, preden se je pridružil Koenigseggu. 

In kaj za "v štacuno" vozi njegov šef Christianu von Koenigsegg? Pred leti je za Žurnal24 izdal, da se privatno vozi v subaruju foresterju. No, od takrat se je v avtomobilski industriji že veliko obrnilo, predvsem Severnjake je navdušila elektrika. Zato je danes odgovor precej bolj logičen. Teslo model S, najmočnejšo izpeljanko P85D, črne barve. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.