Avto
26 ogledov

Kaj zasebno vozi Koenigseggov testni voznik

Serwanski Koenigsegg Koenigsegg/Youtube
Robert Serwanski morda širši javnosti ni zelo znano ime, a ima ta privilegij, da vozi menda najhitrejše avtomobile na svetu. To, kar je Valentino Balboni za Lamborghini, je Serwanski za Koenigsegga. Le kaj vozi, ko ne sedi za volanom po milijon ali dva vrednih superavtomobilov?

Če menite, da se glavni testni voznik švedske znamke Robert Serwanski naokoli prevaža s kakšnim koenigseggom CCX s 4,7-litrskim V8 motorjem, ki ga je kupil iz druge roke, se motite.

Mazda3, se namreč glasi skromni odgovor. In ker vsak dan v eno smer na delo prevozi okoli 150 kilometrov, v njegovem avtu drdra dizel. 2,2-litrski, kakopak, saj je to edina izbira v trojki. Kupil jo je nedavno.

A izbira ni tako naključna. Mazda3 se pelje športno suvereno, Serwanski pa prisega tudi na dodatno aktivno varnost, zato ima njegov avtomobil radarski tempomat in samodejno zaviranje v sili, poroča Jalopnik.

Če pa mu "pade cukr", ima v garaži za vsak slučaj še vedno tretjo generacijo mazde MX-5. To je avto, ki ga pozna do obisti, saj je z njimi profesionalno dirkal, preden se je pridružil Koenigseggu. 

In kaj za "v štacuno" vozi njegov šef Christianu von Koenigsegg? Pred leti je za Žurnal24 izdal, da se privatno vozi v subaruju foresterju. No, od takrat se je v avtomobilski industriji že veliko obrnilo, predvsem Severnjake je navdušila elektrika. Zato je danes odgovor precej bolj logičen. Teslo model S, najmočnejšo izpeljanko P85D, črne barve. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.