Kako hitri bodo slovenski dirkaški talenti?

Foto: PR
Foto: PR
Sedem držav išče po 25 dirkaških talentov. Tudi Slovenija je med njimi, prihajajoči vikend bodo prijavljeni kandidati lahko pokazali svoje znanje na internem izboru.
Oglej si celoten članek

Konec tedna se namreč končuje slovenski del izbora mednarodne akcije Race Star, ki je namenjena mladim za vključevanje v avto šport krožno hitrostnih dirk. Pobudnik in organizator akcije je Slovakiaring v sodelovanju sedmih držav, slovenski izbor organizira Zveza za avto šport Slovenije – AŠ 2005.

V slovenskem izboru sodeluje 70 kandidatov, ki so že opravili psihofizične teste in treninge kartinga. Sedaj pa gre zares, saj bodo v soboto najprej potekale finalne karting vožnje v BTC karting centru v Ljubljani, v nedeljo pa se bo izbor zaključil v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

25 najboljših odhaja na finale, kjer se bodo na pričetku aprila srečali z udeleženci iz ostalih držav najprej na Dunaju na kvalifikacijah na karting progi, nato pa bo sledilo še tekmovanje z dirkalnim avtom na Slovakia Ringu v okolici Bratislave. 25 najboljših finalistov se bo za zmago pomerilo v formuli gloria 1400. Trije najhitrejši bodo imeli zagotovljeno celotno sezono v enem od treh hitrostnih tekmovanj v letu 2015.

Več o izboru TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.