Kako se v treh minutah ukrade BMW

On-Board Diagnostic (OBD) sistemi ponujajo ključne informacije o delovanju avtomobila in stanju drugih podsistemov v vozilih. Prav računalniki so zaslužni, da je OBD sistem zaživel v številnih avtomobilih. A tam, kjer so računalniki, so tudi hekerji.
Oglej si celoten članek

Veliko današnjih avtomobilov srednjega in višjega razreda se odklepa s pomočjo daljinskega RF (radio-frequency) ključa. Za odklepanje in zagon avtomobila ni potreben fizični stik s ključem. Za določene modele znamke BMW pa to pomeni, da jih je enostavno ukrasti. Seveda, če to počnejo sofisticirani tatovi. Iz Velike Britanije poročajo, da so "računalniški" tatovi na ta način ukradli že tristo vozil BMW. Ko heker prodre v OBD sistem, ga programira na novo. Edina prepreka je, kako vstopiti v avtomobil, ne da se vključi alarm. V vozilu so ultrazvočni senzorji, ki bi morali razkriti nepooblaščen vstop in blokirati gibanje vozila, a so nepridipravi našli rešitev tudi za to.

Videoposnetek zgoraj prikazuje, kako je lopov uspel ukrasti BMW M1 v samo treh minutah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.