Avto
133 ogledov

Kako se v treh minutah ukrade BMW

Ukradeni BMW PU Koper
On-Board Diagnostic (OBD) sistemi ponujajo ključne informacije o delovanju avtomobila in stanju drugih podsistemov v vozilih. Prav računalniki so zaslužni, da je OBD sistem zaživel v številnih avtomobilih. A tam, kjer so računalniki, so tudi hekerji.

Veliko današnjih avtomobilov srednjega in višjega razreda se odklepa s pomočjo daljinskega RF (radio-frequency) ključa. Za odklepanje in zagon avtomobila ni potreben fizični stik s ključem. Za določene modele znamke BMW pa to pomeni, da jih je enostavno ukrasti. Seveda, če to počnejo sofisticirani tatovi. Iz Velike Britanije poročajo, da so "računalniški" tatovi na ta način ukradli že tristo vozil BMW. Ko heker prodre v OBD sistem, ga programira na novo. Edina prepreka je, kako vstopiti v avtomobil, ne da se vključi alarm. V vozilu so ultrazvočni senzorji, ki bi morali razkriti nepooblaščen vstop in blokirati gibanje vozila, a so nepridipravi našli rešitev tudi za to.

Videoposnetek zgoraj prikazuje, kako je lopov uspel ukrasti BMW M1 v samo treh minutah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.