Avto
38 ogledov

Gorivo tako drago, da ga kradejo

bencinska črpalka v Italiji - 2011-2012 Reuters
ZDA so bile leta znane po nizki ceni goriva. Skok cen na svetovnih trgih je zajel tudi ZDA, kjer beležijo rast števila kraj goriva z bencinskih črpalk, kar je bilo do zdaj nepredstavljivo. Pri nas je neplačnikov toliko kot pred podražitvami.

Ameriška televizijska hiša ABC je poročala, da so v zadnjih dveh mesecih zabeležili veliko rast kraj goriva na bencinskih črpalkah. Vzrok pripisujejo rekordno visokim cenam goriv, ki niso prizanesle niti ZDA, ki so bile vedno znane kot poceni država za vožnjo z avtomobili. V ZDA je povprečna cena za eno galono 3,59 dolarja, kar je 40 centov več kot pred letom dni, hkrati pa je to najvišja cena goriva v ameriški zgodovini. Ameriški policisti so potrdili, da je kraj vse več in se bojijo, da bo število primerov še naraslo.

Pri nas je kljub najvišjim cenam primerov, ko se ljudje z bencinske črpalke odpeljejo ne da bi plačali, enako kot pred letom dni, so nam pojasnili iz Petrola in pojasnili, da skladno z razvojem stroke in varnostno politiko družbe vseskozi sistematično namenjajo sredstva za zagotavljanje varnosti na svojih bencinskih servisih.

Pri Petrolu pojasnjujejo, da je delež naknadnih plačil znaten. Imajo kar nekaj primerov, ko stranke nenamerno pozabijo plačati gorivo in dolg poravnajo pozneje. Beležijo pa tudi primere, ko stranke poravnajo dolg šele po "obisku" policije ali celo v samem kazenskem postopku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.