Avto
31 ogledov

Dva evra za liter je magična meja

Zadnjič se je bencin pocenil novembra. Na prvo letošnjo pocenitev bo treba še ča Žurnal24 main
Sodeč po anketi, v kateri je sodelovalo več kot 600 anketirancev, je cena dva evra za liter bencina magična meja, ko bi se bili pripravljeni odpovedati vožnji z avtomobilom.

Ob novih rekordnih cenah goriva smo vas spraševali, koliko bi morala biti cena za liter bencina, da bi se odpovedali vožnji z avtomobilom in začeli uporabljati javni prevoz.

Odgovori na anketo o cenah goriv. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V anketi je sodeloval 601 anketiranec. Kar 44 odstotkov bralcev meni, da bi se odpovedalo avtomobilu, če bi bila cena za liter bencina dva evra. Do magične meje torej manjka še dobrega pol evra, blizu tej meji pa so že Italijani, pri katerih liter bencina stane 1,80 evra, po črnogledih napovedih strokovnjakov pa se bo gorivo le še dražilo.

Za nekatere so sodeč po odgovorih na anketno vprašanje visoke cene goriv že zdaj prevelika obremenitev za proračun, saj je skoraj tretjina (31 odstotkov) odgovorila, da se že odpoveduje uporabi avtomobila, medtem ko je 16 odstotkov vprašanih odgovorilo, da se avtomobilu ne misli odpovedati za nobeno ceno.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 00:06 01.marec 2012.

    Samo zajebavajte se s ceno bencina , pa se bo ta trg zrušil, kot se je gradbeni.Manj denarja za ceste, manj vinjet, manj zavarovanj, manj kazni , kar bo dvignilo cene še višje vse do samouničenja cele panoge od proizvodnje ...prikaži veče vozil, do trošarin državi.. Jaz se že mislim , da mojega požeruha 11l/ 100km po mestu zamenjam za dizla z 5 litri in bodo moji prispevki državi takoj za polovico manjši.

  • Biserka Brumec 08:09 28.februar 2012.

    jaz se še kako zavedam da ni pri avtu samo bencin strošek...kje so še potem servisi in vse ostalo....Ker se vozim iz Rogoze v Ormož - vsak dan...te stroške še kako občutim...ko sem želela v službo z vlakom...sem žal dobila ...prikaži več odgovor da prvi vlak zjutraj pride v Ormož komaj ob 7:45 h jaz pa začnem z delom ob 6 h....in tudi zadnji vlak gre iz ormoža v Mb ob 20:45 če delam popoldan...delam do 22:00 h . Torej kako naj uporabljam javni prevoz???? Tudi z avtobusom je nekako podobno :-/

  • focus 13:33 27.februar 2012.

    ceni bencina pri računanju stroškov, ki jih imamo s prevozom, ponavadi pozabimo dodat še ostale stroške, ki jih imamo z avtom. večino dejanska vsota vseh stroškov šokira, ko se je zavejo. lepo (&enostavno) se jo da preračunat z avtomobilskim kalkulatorjem... ...prikaži več http://www.focus.si/index.php?node=276