Kamera iz voznikovih najhujših sanj

Spoznajte novo prometno kamero z radarjem, ki lahko hkrati nadzoruje do 32 vozil, skenira njihove registrske tablice in ugotovavlja, ali vozniki vozijo prehitro. V uporabi že prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Ameriško podjetje Cordon je pred nekaj dnevi predstavilo delovanje "multi-target photo radar" sistema za nadzor prometa, ki naj bi voznike prepričal, da se splača voziti počasneje.

Naprava lahko generira tako širokokotne posnetke kot tudi bližnje posnetke posameznih delov avtomobila, zlasti tablic, hkrati pa lahko nadzoruje kar 32 vozil prek štirih pasov ceste. Kamera beleži vsako registrsko tablico in prek radarja ugotavlja ali voznik vozi v skladu z omejitvami ali prehitro. Če zazna kršitev, nadzornikom, ki pretok prometa lahko spremljajo v živo, preko povezave pošlje še bližnje fotografije prekrškarjev z ustreznimi podatki.

Dodatna prednost naprave je njena izredna kompaktnost, saj jo je mogoče montirati na drog ali pa uporabiti kot prenosno napravo.

Slaba novica za šoferje je, da bo kamera na prodaj že na začetku prihodnjega leta, pogojno dobra pa, da je v Sloveniji verjetno še nekaj časa ne bo. Tudi brez velikega brata pa je počasneje bolj varno in cenejše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:14 10. Maj 2012.

    SKAKAČ....vse kamere razbit NA TVOJI GLAVI!!!

  • 12:13 10. Maj 2012.

    Vse kamere ratbit na TVOJI GLAVI!!!!

  • 17:27 21. November 2011.

    Pejt hitr po napotnico za PHP.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.