Avto
60 ogledov

Kamera iz voznikovih najhujših sanj

cordon amera Cordon
Spoznajte novo prometno kamero z radarjem, ki lahko hkrati nadzoruje do 32 vozil, skenira njihove registrske tablice in ugotovavlja, ali vozniki vozijo prehitro. V uporabi že prihodnje leto.

Ameriško podjetje Cordon je pred nekaj dnevi predstavilo delovanje "multi-target photo radar" sistema za nadzor prometa, ki naj bi voznike prepričal, da se splača voziti počasneje.

Naprava lahko generira tako širokokotne posnetke kot tudi bližnje posnetke posameznih delov avtomobila, zlasti tablic, hkrati pa lahko nadzoruje kar 32 vozil prek štirih pasov ceste. Kamera beleži vsako registrsko tablico in prek radarja ugotavlja ali voznik vozi v skladu z omejitvami ali prehitro. Če zazna kršitev, nadzornikom, ki pretok prometa lahko spremljajo v živo, preko povezave pošlje še bližnje fotografije prekrškarjev z ustreznimi podatki.

Dodatna prednost naprave je njena izredna kompaktnost, saj jo je mogoče montirati na drog ali pa uporabiti kot prenosno napravo.

Slaba novica za šoferje je, da bo kamera na prodaj že na začetku prihodnjega leta, pogojno dobra pa, da je v Sloveniji verjetno še nekaj časa ne bo. Tudi brez velikega brata pa je počasneje bolj varno in cenejše.

Komentarjev 4
  • Neja35 12:14 10.maj 2012.

    SKAKAČ....vse kamere razbit NA TVOJI GLAVI!!!

  • Neja35 12:13 10.maj 2012.

    Vse kamere ratbit na TVOJI GLAVI!!!!

  • krneki 17:27 21.november 2011.

    Pejt hitr po napotnico za PHP.