Kateri je trenutno najbolj prodajan avto v Evropi

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Znane so prve številke.
Oglej si celoten članek

Kljub počasnemu začetku prodaje je model volkswagen golf nadaljeval zelo dobro in s kar 312 tisoč prodanimi avti po Evropi prepričljivo osvojil mesto najbolj priljubljenega modela v lanskem letu. 

Samo v Nemčiji so prodali kar 134 tisoč golfov osme generacije, ki je pomenil za znamko oziroma celotni koncern velik preskok naprej v smeri digitalizacije avtomobilov, medtem ko je mehanika ostala precej podobna prejšnji generaciji.

Podrobnejše podatke o prodaji v EU bo krovna organizacija ACEA predstavila v prihodnjih dneh.

Uspeh golfa pomeni za Volkswagen olajšanje zaradi težav, ki jih je imel model pomladi s programsko opremo in hkrati zakasnitvijo drugega ključnega modela, povsem električnega ID.3.

Zanimivo pri prodajnih številkah golfa je tudi razporeditev vrste pogona, saj je kar tretjina vseh s hibridnim pogonom. V lanskem letu so nato predstavili tudi športne izvedenke GTI, GTE, GTD in R, pa tudi karavana. 

V Nemčiji so lahko zelo zadovoljni tudi s prodajo modelov tiguan in passat, ki sta bila drugi oziroma tretji najbolj priljubljeni model na največjem evropskem tržišču.

Sicer pa je bila prodaja v 2020 eno najslabših v zadnjih desetletjih. Na petih največjih trgih je zaradi posledic koronakrize upadla za 25 odstotkov. Tudi za letošnje leto napovedi niso rožnate, prodaja naj bi bila v najboljšem primeru vsaj za 15 odstotkov pod tisto v 2019, poroča Bloomberg.

Ena redkih svetlih točk prodaje so elektrificirana vozila, ki so zadnje četrtletje 2020 po prodaji že prehitela dizle - prvič v zgodovini.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:05 13. Januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • 11:33 12. Januar 2021.

    V Evropi ja,še posebej v Nemčiji..Pri nas,ki smo 10 let za ostalimi,pa se ne bo ravno preveč prodajal,je predrag...avto ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.