Avto
4156 ogledov

Kateri je trenutno najbolj prodajan avto v Evropi

Volkswagen golf GTI Volkswagen
Znane so prve številke.

Kljub počasnemu začetku prodaje je model volkswagen golf nadaljeval zelo dobro in s kar 312 tisoč prodanimi avti po Evropi prepričljivo osvojil mesto najbolj priljubljenega modela v lanskem letu. 

Samo v Nemčiji so prodali kar 134 tisoč golfov osme generacije, ki je pomenil za znamko oziroma celotni koncern velik preskok naprej v smeri digitalizacije avtomobilov, medtem ko je mehanika ostala precej podobna prejšnji generaciji.

Podrobnejše podatke o prodaji v EU bo krovna organizacija ACEA predstavila v prihodnjih dneh.

Uspeh golfa pomeni za Volkswagen olajšanje zaradi težav, ki jih je imel model pomladi s programsko opremo in hkrati zakasnitvijo drugega ključnega modela, povsem električnega ID.3.

Zanimivo pri prodajnih številkah golfa je tudi razporeditev vrste pogona, saj je kar tretjina vseh s hibridnim pogonom. V lanskem letu so nato predstavili tudi športne izvedenke GTI, GTE, GTD in R, pa tudi karavana. 

V Nemčiji so lahko zelo zadovoljni tudi s prodajo modelov tiguan in passat, ki sta bila drugi oziroma tretji najbolj priljubljeni model na največjem evropskem tržišču.

Sicer pa je bila prodaja v 2020 eno najslabših v zadnjih desetletjih. Na petih največjih trgih je zaradi posledic koronakrize upadla za 25 odstotkov. Tudi za letošnje leto napovedi niso rožnate, prodaja naj bi bila v najboljšem primeru vsaj za 15 odstotkov pod tisto v 2019, poroča Bloomberg.

Ena redkih svetlih točk prodaje so elektrificirana vozila, ki so zadnje četrtletje 2020 po prodaji že prehitela dizle - prvič v zgodovini.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • rierieneed 05:05 13.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • romy 11:33 12.januar 2021.

    V Evropi ja,še posebej v Nemčiji..Pri nas,ki smo 10 let za ostalimi,pa se ne bo ravno preveč prodajal,je predrag...avto ni investicija. Primakneš nekaj zraven in kupiš manjše stanovanje. Navsezadnje,ne živiš v avtu,fora je v tem,da bogatijo proizvajalci in prodajalci avtomobilov...pa ...prikaži več lep dan,gremo na sneg