Kibernetski napad na največjega proizvajalca vozil na svetu

Foto: Profimedia
Japonska vlada je potrdila kibernetski napad na avtomobilskega velikana.
Oglej si celoten članek

Japonska vlada je potrdila, da je do težav dobavitelja delov japonski Toyoti, zaradi katerih je ta avtomobilski velikan danes zaustavil delo v vseh svojih domačih tovarnah, prišlo zaradi kibernetskega napada.

5 let na čelu družbe Odhajajočega japonskega šefa družbe Toyota Adria Slovenija navdušila

Japonski mediji, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, poročajo, da je bil dobavitelj delov Kojima Industries verjetno napaden z izsiljevalsko programsko opremo. V podjetju so pojasnili, da so v soboto zvečer zaznali sporočilo o grožnji, nato pa so odkrili, da je njihov strežnik okužen z virusom.

Toyota Toyota najprej v Ljubljani napoveduje povsem nov pristop prodaje avtomobilov

Izjavo dobavitelja je posredovala Toyota, saj strežnik Kojime še ne deluje, proizvajalec avtomobilskih delov pa tudi še ne ve, kdaj bo uspel znova vzpostaviti svoj sistem in nadaljevati proizvodnjo, so v podjetju povedali za AFP.

Avto Še je upanje za ročne menjalnike

Foto: Toyota Toyota corolla cross

Vojna povečala bojazni pred kibernetskimi napadi

Da je prišlo do kibernetskega napada na Kojimo, je potrdil tudi tiskovni predstavnik japonske vlade Hirokazu Matsuno. Podrobnosti ni želel razkriti, ker preiskava še poteka. Je pa opozoril, da tveganje za kibernetske napade narašča tudi zaradi trenutnega dogajanja v Ukrajini, ki je pod rusko invazijo. Podjetja je zato pozval h krepitvi spletnih varnostnih ukrepov.

NA TESTU Toyota med zadnjimi, a s pravim posebnežem

Iz Toyote so v ponedeljek sporočili, da bodo morali zaradi okvare sistema pri dobavitelju na Japonskem danes prekiniti delovanje 28 linij v vseh 14 domačih tovarnah. Zaustavitev bo vplivala na proizvodnjo 13.000 vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.