Avto
4560 ogledov

Kibernetski napad na največjega proizvajalca vozil na svetu

KIbernetski napad
Japonska vlada je potrdila kibernetski napad na avtomobilskega velikana.

Japonska vlada je potrdila, da je do težav dobavitelja delov japonski Toyoti, zaradi katerih je ta avtomobilski velikan danes zaustavil delo v vseh svojih domačih tovarnah, prišlo zaradi kibernetskega napada.

Toyota Slovenija, Kensuke Tsuchiya 5 let na čelu družbe Avto Odhajajočega japonskega šefa družbe Toyota Adria Slovenija navdušila

Japonski mediji, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, poročajo, da je bil dobavitelj delov Kojima Industries verjetno napaden z izsiljevalsko programsko opremo. V podjetju so pojasnili, da so v soboto zvečer zaznali sporočilo o grožnji, nato pa so odkrili, da je njihov strežnik okužen z virusom.

Prodajni salon Toyota Toyota Avto Toyota najprej v Ljubljani napoveduje povsem nov pristop prodaje avtomobilov

Izjavo dobavitelja je posredovala Toyota, saj strežnik Kojime še ne deluje, proizvajalec avtomobilskih delov pa tudi še ne ve, kdaj bo uspel znova vzpostaviti svoj sistem in nadaljevati proizvodnjo, so v podjetju povedali za AFP.

Avto Še je upanje za ročne menjalnike

Toyota corolla cross | Avtor: Toyota Toyota

Vojna povečala bojazni pred kibernetskimi napadi

Da je prišlo do kibernetskega napada na Kojimo, je potrdil tudi tiskovni predstavnik japonske vlade Hirokazu Matsuno. Podrobnosti ni želel razkriti, ker preiskava še poteka. Je pa opozoril, da tveganje za kibernetske napade narašča tudi zaradi trenutnega dogajanja v Ukrajini, ki je pod rusko invazijo. Podjetja je zato pozval h krepitvi spletnih varnostnih ukrepov.

Toyota Yaris Cross NA TESTU Avto Toyota med zadnjimi, a s pravim posebnežem

Iz Toyote so v ponedeljek sporočili, da bodo morali zaradi okvare sistema pri dobavitelju na Japonskem danes prekiniti delovanje 28 linij v vseh 14 domačih tovarnah. Zaustavitev bo vplivala na proizvodnjo 13.000 vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.