Kiin obraz prihodnosti

Foto: Žurnal24 Skrivnostnež bo ostal skrit do otvoritve 62. avtomobilskega salona v Frankfurtu.
Kia Motors bo v Frankfurtu premierno predstavila študijo (2 + 2) športnega kupeja – delo glavnega oblikovalca podjetja Petra Schreyerja.
Oglej si celoten članek
Peter Schreyer je s Korejci začel sodelovati septembra lansko leto. 53-letni Bavarec je nedavno za svoj prispevek avtomobilskemu oblikovanju v zadnjih 23 letih prejel častni doktorat uglednega britanskega Royal Collegea of Art s sedežem v Londonu. Na isti fakulteti je študiral oblikovanje avtomobilov in leta zatem delal pri Audiju in Volkswagnu.

Ob predstavitvi prve slike avtomobila, ki so ga oblikovali v Kijinem studiu v Frankfurtu, je Schreyer napovedal, da bo javnost pozitivno presenečena: "Po vznemirljivem potovanju s konceptom kia ex_cee'd cabrio, prikazanim letos v Ženevi, bo Kia v Frankfurtu celoten avtomobilski svet presenetila s povsem novim športnim kupejem". Nova študija, katere ime za zdaj ostaja skrivnost, naj bi po besedah Schreyerja predstavljala novi obraz vozil korejskega podjetja v prihodnosti, ki ne skriva velikih evropskih ambicij.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.