Kitajci mesečno pokupijo 1,7 milijona vozil

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na Kitajskem, ki je glavni avtomobilski trg na svetu, so v letošnjih prvih dveh mesecih prodali 3,39 milijona avtomobilov, kar je 14,7 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju, je pred dnevi objavilo Združenje kitajskih proizvajalcev avtomobilov.
Oglej si celoten članek

"Avtomobilska industrija beleži dober začetek letošnjega leta. Povpraševanje po avtomobilih na trgu ostaja veliko," so zapisali v združenju. Podatki za januar in februar skupaj kažejo jasnejšo sliko, saj so kitajsko novo leto letos praznovali februarja, lani pa januarja.

Samo februarja so prodali 1,35 milijona vozil, kar je okoli 14 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Za tolikšen padec krivijo teden dni dolgo praznovanje. Januarja je prodaja jeklenih konjičkov na letni ravni beležila 46,4-odstotno rast, kar je za mesečne podatke rekordno.

Lani so na Kitajskem prodali 19,31 milijona vozil, kar je 4,3 odstotka več kot leta 2011. K nekoliko nižji rasti so prispevale omejitve v določenih mestih, kjer želijo zmanjšati gnečo v prometu in onesnaževanje okolja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.