Kitajska premijska znamka želi prodajo vozil v Evropi obrniti na glavo

Foto: Lynk & Co
Foto: Lynk & Co
Znano je, kje bo odprtih prvih pet prodajnih salonov vozil kitajske premijske znamke Lynk & CO, ki je bližnja sorodnica proizvajalca vozil Volvo. Vozila premijske kitajske avtomobilske znamke Lynk & CO imajo z evropskimi avti veliko več skupnega, kot je videti na prvi pogled. Uporabljajo namreč Volvovo platformo in si tudi sicer delijo veliko tehnologij - Volvo in Lynk & Co namreč oba spadata pod kitajski koncern Geely.
Oglej si celoten članek

Kitajci so sporočili, da bodo leta 2020 odprli svoji prvih pet prodajnih salonov v Evropi, in sicer v Amsterdamu, Berlinu, Stockholmu, Londonu in v Barcelonu. Podjetje Lynk & CO je bilo ustanovljeno leta 2016, kmalu za tem pas o Berlinu razkrili tudi, da bo to znamka, ki bo dopolnjevala Volvovo ponudbo vozil, v avtomobilski svet pa želijo vpeljati nove, do zdaj še nevidene koncepte poslovanja.

Foto: Lynk & Co Lynk & Co 03

Galerija Kitajci dejansko preizkusili potujoči tunel - avtobus

Do zdaj so razkrili že nekaj modelskih napovedi. S konceptom, označenim pod številko 03, so v Šanghaju napovedali, da bodo za vse svoje modele ponudili doživljenjsko garancijo, pomoč na cesti in brezplačno povezavo z internetom. S tem želijo povsem na glavo obrniti proces nakupa in uporabe avtomobila kot tudi doživetja v vožnji.

Foto: Lynk & Co Lynk & Co 03 concept

Slovenija Slovenske ceste bodo razsvetljevali Kitajci

Avtomobilist svoja vozila predstavlja kot pametne telefone na kolesih, svoje izdelke pa bodo prodajali strankam neposredno preko interneta oziroma z drugimi alternativnimi metodami, ne le preko prodajalcev v prodajnih salonih. Kupci bodo lahko z nakupov vozila sklenili tudi naročniško razmerje z medijskimi storitvami Netflix ali Spotify. Vozila bodo imela vgrajen tudi gumb namenjen deljenju ali izposoji vozila v slogu Airbnb.

Foto: Lynk & Co Lynk & Co 03

Avto Pri Kitajcih kupil stroj in začel avtomobilski posel
Znamka je imela do konca leta 2018 na Kitajskem že 221 prodajalen, ki so povsem netipične, saj so v njih kavarnice, kinematografi in igrala za otroke. Lynk & CO na Kitajskem prodaja dva križanca in kompaktno limuzino. Vsi trije modeli temeljijo na platformi, ki jo za izdelavo svojega križanca XC40 uporablja Volvo. Lani so na Kitajskem prodali dobrih 120 tisoč vozil.

Foto: Lynk & Co Lynk & Co 03 concept

Avto Kitajci prihajajo v Evropo s poceni električnimi vozili

Kar za zdaj še ni znano je, ali bo Lynk & CO vozila, ki jih bo prodajal v Evropi uvažal iz Kitajske, ali jih bodo proizvajali v Evropi.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:54 31. Januar 2019.

    Če jih bodo proizvajali v evropi,bo cena vsaj 200% višja...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.