Kje končajo avtomobili, ki jih nikoli ne prodajo?

Foto: Epa
Foto: Epa
Na tisoče novih avtomobilov nikoli ne pride do končnega kupca. Kam gredo, kaj z njimi naredijo? Jih ponudijo po tržno bolj zanimivih cenah?
Oglej si celoten članek

* - Fotografija je simbolna

Ne, popusta na avtomobile, ki jih ne prodajo, ne boste dobili. Avtomobilska industrija ima za tovrstna vozila rešitve. Enostavno jih transportirajo na svojevrstna "avtomobilska grobišča", kjer nekaj časa propadajo.

nakup do 500 evrov Nakup avtomobila do 500 evrov

Po svetu naj bi bilo takih odlagališč na stotine, nam najbližja pa so v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji, kjer končajo vozila proizvedena v Evropi.

Sporočila iz salona Nakup avtomobila bo čez 10 let zelo drugačen

Kraljestvo neizrabljenih avtomobilov, ki na merilniku nimajo prevoženih niti nekaj kilometrov, je vsak dan večje. Velika avtomobilska podjetja so primorana kupovati zemljišča za skladiščenje številnih vozil, ki niso našla svojih kupcev.

Nakup avta Veliko jih je pohitelo v nakup avtomobila pred 1. septembrom

Glavna težava je, da vse manj ljudi kupuje nove avtomobile, večina še vedno kupuje rabljena vozila. Tudi v državah, v katerih je življenjski standard dober. Neuradna ocena je, da je na svetu več avtomobilov kot ljudi. Ocenjuje se, da je na svetu, kar okoli 10 milijard avtomobilov.

Avto Avtomobilski proizvajalci v rdečem, enemu pa prodaja strmo raste

Rešitve očitno ni, avtomobilska industrija cen vozil ne bo spustila, saj potem nihče ne bi kupoval dragih avtomobilov. Po dveh letih na grobišču nekatere dele sicer reciklirajo, drugo pa gre na uničenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 09:42 7. April 2019.

    Ja,se spomnim kakšnih dvajset let nazaj,ko je Fiat pripeljal na uničenje v Bassano nekaj tisoč novih neprodanih vozil. Iznajdljivi preprodajalci …

  • 17:07 6. April 2019.

    sem delal nekje pa vem kolk se dobrih novih zadev pomeče stran, zaposleni pa striktno prepoved karkoli jemat....ne sam da …

  • 15:11 6. April 2019.

    Glede na to, da moraš avto naročiti in nanj čakati tudi pol leta, ne vem kje in zakaj se pojavi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.