Avto
27301 ogledov

Kje končajo avtomobili, ki jih nikoli ne prodajo?

Epa
Na tisoče novih avtomobilov nikoli ne pride do končnega kupca. Kam gredo, kaj z njimi naredijo? Jih ponudijo po tržno bolj zanimivih cenah?

* - Fotografija je simbolna

Ne, popusta na avtomobile, ki jih ne prodajo, ne boste dobili. Avtomobilska industrija ima za tovrstna vozila rešitve. Enostavno jih transportirajo na svojevrstna "avtomobilska grobišča", kjer nekaj časa propadajo.

Fiat bravo in brava nakup do 500 evrov Avto Nakup avtomobila do 500 evrov

Po svetu naj bi bilo takih odlagališč na stotine, nam najbližja pa so v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji, kjer končajo vozila proizvedena v Evropi.

Avtosalon v Parizu 2018 Sporočila iz salona Avto Nakup avtomobila bo čez 10 let zelo drugačen

Kraljestvo neizrabljenih avtomobilov, ki na merilniku nimajo prevoženih niti nekaj kilometrov, je vsak dan večje. Velika avtomobilska podjetja so primorana kupovati zemljišča za skladiščenje številnih vozil, ki niso našla svojih kupcev.

Avtomobilski ključi Nakup avta Avto Veliko jih je pohitelo v nakup avtomobila pred 1. septembrom

Glavna težava je, da vse manj ljudi kupuje nove avtomobile, večina še vedno kupuje rabljena vozila. Tudi v državah, v katerih je življenjski standard dober. Neuradna ocena je, da je na svetu več avtomobilov kot ljudi. Ocenjuje se, da je na svetu, kar okoli 10 milijard avtomobilov.

Avtomobilski ključi Avto Avtomobilski proizvajalci v rdečem, enemu pa prodaja strmo raste

Rešitve očitno ni, avtomobilska industrija cen vozil ne bo spustila, saj potem nihče ne bi kupoval dragih avtomobilov. Po dveh letih na grobišču nekatere dele sicer reciklirajo, drugo pa gre na uničenje.

Komentarjev 10
  • sam50 09:42 07.april 2019.

    Ja,se spomnim kakšnih dvajset let nazaj,ko je Fiat pripeljal na uničenje v Bassano nekaj tisoč novih neprodanih vozil. Iznajdljivi preprodajalci so jih poceni pokupili,le,da jim je prodajalec izrezal del pločevine,kjer je bila indetifikacijska številka avtomobila,kar so spretni "uvozniki" uspeli preko ...prikaži večo TP in homologacije (tudi izposojali so si prometna dovoljenja istovetnih tipov vozil in je šlo skozi) ponovno legalizirati in marsikdo si je privoščil nov avto za dobro ceno.

  • srecnii 17:07 06.april 2019.

    sem delal nekje pa vem kolk se dobrih novih zadev pomeče stran, zaposleni pa striktno prepoved karkoli jemat....ne sam da bi te odpustil še kazensko ovadli zaradi tatvine čeprav tisto niti par evrov ni vredno...ko pa od nas zahtevajo vedno ...prikaži več več za delat so pa vsi tiho, delavci pa nimajo nobenih pravic.

  • Avatar 3Kurbe2Drevesa
    3Kurbe2Drevesa 15:11 06.april 2019.

    Glede na to, da moraš avto naročiti in nanj čakati tudi pol leta, ne vem kje in zakaj se pojavi višek. Očitno je izmet cenejši kot proizvodnja brez izmeta. BohGaVedi...