Kmalu v električni taksi

Foto: Žurnal24 V Hanovru se je z električnim konceptom popeljala nemška kanclerka Angela Merkel Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Volkswagen je na avtosalonu v Hanovru predstavil koncept električnega taksija poimenovanega milano taxi, s katerim se je popeljala tudi kanclerka Angela Merkel.
Oglej si celoten članek

Videz koncepta milano taxi ni novost, saj gre za izpeljanko že videnega koncepta space up! blue iz leta 2007. Novo je, da je prilagojen svoji funkciji. Novosti letijo na sovoznikovo stran, kjer se drsna vrata zaradi lažjega vstopanja in izstopanja potnikov odpirajo naprej.

Avtomobil je opremljen z dodatki, ki jih uporabljajo taksislužbe, pozornost pa privlači tudi dvobarvna notranjost. Milano taxi koncept je v osnovi najava nemškega proizvajalca avtomobilov, kaj namerava početi v prihodnosti na področju proizvodnje avtomobilov z nično emisijo. Pogon je popolnoma električen. Elektromotor premore 85 kW, baterije so litij-ionske (45 kWh). To je dovolj, da 1500 kilogramov težak avtomobil pospeši do najvišje hitrosti 120 km/h, medtem ko z enim polnjenjem opravi pot, dolgo 300 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.