Avto
10 ogledov

Kmalu v električni taksi

V Hanovru se je z električnim konceptom popeljala nemška kanclerka Angela Merkel
1/24
Žurnal24 main
Volkswagen je na avtosalonu v Hanovru predstavil koncept električnega taksija poimenovanega milano taxi, s katerim se je popeljala tudi kanclerka Angela Merkel.

Videz koncepta milano taxi ni novost, saj gre za izpeljanko že videnega koncepta space up! blue iz leta 2007. Novo je, da je prilagojen svoji funkciji. Novosti letijo na sovoznikovo stran, kjer se drsna vrata zaradi lažjega vstopanja in izstopanja potnikov odpirajo naprej.

Avtomobil je opremljen z dodatki, ki jih uporabljajo taksislužbe, pozornost pa privlači tudi dvobarvna notranjost. Milano taxi koncept je v osnovi najava nemškega proizvajalca avtomobilov, kaj namerava početi v prihodnosti na področju proizvodnje avtomobilov z nično emisijo. Pogon je popolnoma električen. Elektromotor premore 85 kW, baterije so litij-ionske (45 kWh). To je dovolj, da 1500 kilogramov težak avtomobil pospeši do najvišje hitrosti 120 km/h, medtem ko z enim polnjenjem opravi pot, dolgo 300 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.