Ko vozniku zazvoni telefon, ga hitro primite za roko!

Foto: Youtube/NZTransport Agency
Foto: Youtube/NZTransport Agency
Na malce čudaški, ampak sporočilno močan način novozelandska reklama opozarja voznike, naj med vožnjo nikar ne segajo po telefonu.
Oglej si celoten članek

Oblasti na Novi Zelandiji so podprle kampanjo za preprečevanje nesreč zaradi nepozornosti z videooglasom. V njej se ne zgodi nobena nesreča, ne šprica kri, ne tulijo sirene. 

Poudarek v oglasu je na odgovornosti za življenje sebe in tistih, ki so vam blizu, kar bi moralo biti veliko pomembnejše od telefonskega klica oziroma sporočila.

Bi držanje za roke delovalo v Sloveniji?

V pred kratkim predstavljenem poročilu o prometni varnosti v državah EU v letu 2015 je komisarka za transport Violeta Bulc problematiko distrakcije zaradi uporabe mobilnih naprav med vožnjo izpostavila kot enega tistih dejavnikov, ki zelo vplivajo na pojav hudih prometnih nesreč v Uniji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • Noben ni tok pomemben da bi moral zarad njegovega klica med vožnjo dvignit telefon. Noben. Varnost je na prvem mestu.

  • 17:28 5. April 2016.

    Če mi to naredi kakšen sopotnik, bi ta letel iz avta v trenutku, pa tudi če na avtocesti.

  • 12:35 5. April 2016.

    ko nimamo kaj pisati, napišemo članek o preometni varnosti, otroških sedežih, šolskih prevozih, telefoniranju med vožnjo ali pa o varnostnem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.