Avto
20 ogledov

Ko vozniku zazvoni telefon, ga hitro primite za roko!

Telefoniranje v avtu Youtube/NZTransport Agency
Na malce čudaški, ampak sporočilno močan način novozelandska reklama opozarja voznike, naj med vožnjo nikar ne segajo po telefonu.

Oblasti na Novi Zelandiji so podprle kampanjo za preprečevanje nesreč zaradi nepozornosti z videooglasom. V njej se ne zgodi nobena nesreča, ne šprica kri, ne tulijo sirene. 

Poudarek v oglasu je na odgovornosti za življenje sebe in tistih, ki so vam blizu, kar bi moralo biti veliko pomembnejše od telefonskega klica oziroma sporočila.

Bi držanje za roke delovalo v Sloveniji?

V pred kratkim predstavljenem poročilu o prometni varnosti v državah EU v letu 2015 je komisarka za transport Violeta Bulc problematiko distrakcije zaradi uporabe mobilnih naprav med vožnjo izpostavila kot enega tistih dejavnikov, ki zelo vplivajo na pojav hudih prometnih nesreč v Uniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:55 06.april 2016.

    Noben ni tok pomemben da bi moral zarad njegovega klica med vožnjo dvignit telefon. Noben. Varnost je na prvem mestu.

  • vzev 17:28 05.april 2016.

    Če mi to naredi kakšen sopotnik, bi ta letel iz avta v trenutku, pa tudi če na avtocesti.

  • nergač 12:35 05.april 2016.

    ko nimamo kaj pisati, napišemo članek o preometni varnosti, otroških sedežih, šolskih prevozih, telefoniranju med vožnjo ali pa o varnostnem pasu....pa imamo članek, bralci so zadovoljni in berejo, potem pa samo še dodamo kakšno starleto, ki jo je pokazala in ...prikaži več služba je končana....gremo domov. Fajn je delat na tem Žurnalu24.