Koliko kamer v LJ in MB zazna vožnjo v rdečo luč?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pred leti so ponekod po križiščih že strašile kamere, ki naj bi posnele vozila med vožnjo skozi rdečo luč. Koliko jih trenutno deluje v Ljubljani in koliko v Mariboru?
Oglej si celoten članek

Nobena. Tako so nam zagotovili v obeh mestnih občinah. V Ljubljani je sicer 221 semaforjev, v Mariboru pa 79. V obeh mestih je večina povezanih v nadzorna centra za vodenje prometa, od koder lahko avtomatsko ali ročno prilagajajo delovanje semaforjev glede na trenutne razmere.

Medtem ko v Ljubljani ne pojasnjujejo, ali imajo namen vzpostavitve detekcije vožnje v rdeče na posameznih križiščih, pa v Mariboru pravijo, da je zaznavanje prevoza v rdečo luč predvidena v sklopu nadgradnje in avtomatizacije cestnega prometa. 

Kaznovanje vožnje v rdečo je tako še vedno prepuščeno neposrednemu zaznavanju policistov in redarjev. V letu 2015 so policisti po državi ugotovili 3.468 voženj v rdečo luč, za kar je zagrožena kazen 300 evrov.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:30 21. Maj 2016.

    Raje naredite raziskavo koliko semaforjev bi bilo smiselno umakni in križišča predelat v krOžišča, ter zakaj se semaforji ponoči preprosto …

  • 08:04 21. Maj 2016.

    V MB imajo radarje,ki ne delujejo na katerih pišejo grafite ali jih drugače uničujejo ! Narobe svet !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.