Kolo na sončni pogon

Foto: Žurnal24 Največja hitrost kolesa z uporabo sončnega pogona je 24 km/h.
40-letni Hrvat Miroslav Miljević je izdelal kolo na sončni pogon Cycle Sol, ki ga bo proizvajalo podjetje Sanyo.
Oglej si celoten članek

Čeprav Cycle Sol ni podoben navadnim kolesom, je njegov namen povsem enak. Za razliko od navadnih koles pa je vožnja z njim olajšana, in sicer zaradi sončnih celic, ki so nameščene na vrhu kolesa in omogočajo vožnjo s pomočjo električnega napajanja. Ko se znajdete pred zahtevnim klancem ali kadar nočete več pritiskati na pedala, lahko vključite pogon na električno napajanje. Največja hitrost kolesa z uporabo sončnega pogona je 24 km/h, so zapisali na spletnem portalu index.hr.

"Ljudje vse več pozornosti namenjajo ekologiji. Ker je kolo eno od glavnih alternativnih prevoznih sredstev, sem se ga odločil izboljšati,"
je povedal Miroslav Miljević. "Pri kolesih na električni pogon se pojavijo problemi pri polnjenju baterij, zato sem prišel na idejo, da naredim kolo, ki ga bo poganjala sončna energija."

Kolo Cycle Sol je enostavno, deluje pa s pomočjo ročk. Kolo ima vgrajene sprednje in zadnje luči za vožnjo po mraku ter smerne kazalce. Kolo bo opremljeno z vrhunskimi sončnimi celicami, ki bodo omogočale zbiranje sončne svetlobe tudi v oblačnem vremenu. Cena tega kolesa naj bi bila celo nižja od tiste, ki jo odštejete za moped.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.