Avto
15 ogledov

Kolo na sončni pogon

Največja hitrost kolesa z uporabo sončnega pogona je 24 km/h. Žurnal24 main
40-letni Hrvat Miroslav Miljević je izdelal kolo na sončni pogon Cycle Sol, ki ga bo proizvajalo podjetje Sanyo.

Čeprav Cycle Sol ni podoben navadnim kolesom, je njegov namen povsem enak. Za razliko od navadnih koles pa je vožnja z njim olajšana, in sicer zaradi sončnih celic, ki so nameščene na vrhu kolesa in omogočajo vožnjo s pomočjo električnega napajanja. Ko se znajdete pred zahtevnim klancem ali kadar nočete več pritiskati na pedala, lahko vključite pogon na električno napajanje. Največja hitrost kolesa z uporabo sončnega pogona je 24 km/h, so zapisali na spletnem portalu index.hr.

"Ljudje vse več pozornosti namenjajo ekologiji. Ker je kolo eno od glavnih alternativnih prevoznih sredstev, sem se ga odločil izboljšati,"
je povedal Miroslav Miljević. "Pri kolesih na električni pogon se pojavijo problemi pri polnjenju baterij, zato sem prišel na idejo, da naredim kolo, ki ga bo poganjala sončna energija."

Kolo Cycle Sol je enostavno, deluje pa s pomočjo ročk. Kolo ima vgrajene sprednje in zadnje luči za vožnjo po mraku ter smerne kazalce. Kolo bo opremljeno z vrhunskimi sončnimi celicami, ki bodo omogočale zbiranje sončne svetlobe tudi v oblačnem vremenu. Cena tega kolesa naj bi bila celo nižja od tiste, ki jo odštejete za moped.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.