Konec za legendarno lado

Foto: Lada
Foto: Lada
Rusi bodo prenehali proizvajati legendarno lado 2107, ki je bila kot moderni naslednik "petice" na trgu vse od leta 1982. Čeprav je bil popularna tudi v mrzli Sibiriji, je zanjo prišel konec.
Oglej si celoten članek

Ruski proizvajalec AvtoVAZ je objavil, da iz proizvodnje umika enega svojih najbolj prepoznavnih proizvodov, lado 2107, ki se je prodajala tudi pod imenom riva. Vzrok za to je strm padec prodaje. V zadnjih treh mesecih je prodaja padla za 76 odstotkov.

V proizvodnjo je model 2107 zapeljal leta 1982, ko je zamenjal slabše opremljeni model 2105. V 30 letih so prodali več kot 20 milijonov primerkov, med ponosnimi lastniki lade pa je bil tudi ruski milijarder Roman Abramovič. Kritiki so dejali, da je bil model zastarel že, ko so ga prvič proizvedli, a je bil kljub temu prodajna uspešnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:30 21. April 2012.

    Lada je edini proizvajalec , ki z robustnostjo vozila zadovoli KATASTROFALNEMU stanju cest v celi bivši SSSR. Pa Hondič se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.