Avto
38 ogledov

Konec za legendarno lado

Lada riva Lada
Rusi bodo prenehali proizvajati legendarno lado 2107, ki je bila kot moderni naslednik "petice" na trgu vse od leta 1982. Čeprav je bil popularna tudi v mrzli Sibiriji, je zanjo prišel konec.

Ruski proizvajalec AvtoVAZ je objavil, da iz proizvodnje umika enega svojih najbolj prepoznavnih proizvodov, lado 2107, ki se je prodajala tudi pod imenom riva. Vzrok za to je strm padec prodaje. V zadnjih treh mesecih je prodaja padla za 76 odstotkov.

V proizvodnjo je model 2107 zapeljal leta 1982, ko je zamenjal slabše opremljeni model 2105. V 30 letih so prodali več kot 20 milijonov primerkov, med ponosnimi lastniki lade pa je bil tudi ruski milijarder Roman Abramovič. Kritiki so dejali, da je bil model zastarel že, ko so ga prvič proizvedli, a je bil kljub temu prodajna uspešnica.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:30 21.april 2012.

    Lada je edini proizvajalec , ki z robustnostjo vozila zadovoli KATASTROFALNEMU stanju cest v celi bivši SSSR. Pa Hondič se ti razleti po enem letu ! Meni se Lada Samara ni nikoli pokvarila na cesti in me pustila na cesti, ...prikaži več pa čeprav sem zaradi skal na cesti šel tudi na dva kolesa, kjer bi vsakemu drugemu odbilo oba kolesa komplet z obeso in polosovino.