Avto
68 ogledov

Ladina limuzina za vsak žep

Lada granta
1/6
Lada
Običajni življenjski ciklus posamezne generacije avtomobilov danes redko traja sedem let, kaj šele 15, kolikor je bilo potrebo, da so pri Ladi predstavili naslednico samare. Nova ruska limuzina je lada granta.

Nova granta bo samaro zamenjala po 15 letih, kar je še vedno zanemarljivo z legendo Lade, terensko nivo 4x4, ki praktično v nespremenjeni obliki na tržišču vztraja že od leta 1977. Nova granta je narejena na platformi kompaktnega modela kalina. Oprema je špartanska, kar pomeni, da serijsko ne vključuje servovolana in aluminijastih platišč, prav tako nima niti električnega pomika stekel. Za "golo" granto bo treba v Rusiji odšteti okoli 5.800 evrov in bo najcenejši evropski avtomobil. Za dodatnih 800 evrov bo kupec dobil servovolan, centralno zaklepanje, električno nastavitev stekel, radio in celo ABS, na seznamu doplačil pa so še navigacija, ESP in bočne zračne zavese.

Pod motornim pokrovom je preverjen 1,6-litrski štirivaljni bencinski motor z dvema ventiloma na valj in direktnim vbrizgom, ki razvije 66 kilovatov (90 KM). Kombiniran je s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Rusi ambiciozno najavljajo prihod manjšega 1,4-litrskega motorja s štirimi ventili na valj, ki bo razvil 73 kilovatov (100 KM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.