Avto
354 ogledov

Top 5 večnih avtomobilov

Žurnal24 main
Večina danes dostopnih avtomobilov na trgu šteje več generacij in bo čez čas dobila svoje naslednike. Na trgu pa so še vedno vozila, ki so že več desetletij praktično nespremenjena. Katera so si preberite v fotogaleriji.

Lada Niva (1977.- danes)
V zadnjih treh desetletjih si je ruska lada niva pridobila naziv neuničljivega terenskega vozila narejenega tudi za najbolj zahtevne terene. Zanesljivost in nizka cena so pripomogli, da je Lada postala prepoznavna tudi v Kanadi, Južni Ameriki in številnih vzhodnoevropskih državah.

Land rover defender | Avtor: Range Rover Range Rover
Land Rover Defender (1983. - danes)
V osemdesetih letih je bil na voljo v treh različicah, po katerih je dobil ime (90, 110 in 127). V devetdesetih so ga preimenovali v defender. Britansko terensko vozilo ima sloves vozila narejenega za najbolj ekstremne terene, tudi za Severni tečaj ali vožnjo po puščavi Sahara. Land Rover za leto 2015 načrtuje predstavitev naslednika.

Caterham seven | Avtor: Caterham Caterham
Caterham (1973. - danes)

Osnovan je bil na legendarnem lotusu 7, ki so ga proizvajali med leti 1957 in 1973. Caterham je odkupil licenco od Colina Chapmana, od takrat pa proizvaja lastne interpretacije prepoznavnega videza. Caterhamovi avtomobili slovijo kot najbolj surova in zabavna vozila za vožnjo, ki jih je moč kupiti.

Med drugim je mercedes razreda G uporabljal papež Janez Pavel II. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Mercedes G (1979. - danes)

Eden od najbolj zmogljivih terenskih vozil vseh časov, Mercedesov G Wagen, so kot civilno in vojno vozilo predstavili konec 70-ih let. Najbolj prepoznavne karakteristike vozila so trije diferenciali (prednji, zadnji in sredinski), ki so ob možnosti popolne blokade omogočali vožnjo po terenih, na katera druga vozila niso mogla zapeljati.

VW hrošč | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
VW hrošč (1938. - 2003)

Originalnega volkswagen hrošča je dandanes skoraj nemogoče kupiti. Med 65-letnim ciklom proizvodnje so v 15 tovarnah po vsem svetu naredili 21,5 milijona primerkov. Čeprav je bil hrošč predstavljen že daljnega leta 1938, pa je postal popularen šele po drugi svetovni vojni. V primerjavi s konkurenti je bil bolj zmogljiv in udoben.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.