Korona laboratorij, ki lahko pride k vam

Foto: MAN MAN, covid Foto: MAN MAN, covid Foto: MAN MAN, covid Foto: MAN MAN, covid Foto: MAN MAN, covid Foto: MAN MAN, covid Foto: MAN MAN, covid Foto: MAN MAN, covid
Zdi se, da se novi korona virus še ne bo tako kmalu poslovil iz naših krajev, zato je dobrodošla vsakršna oprema za boj proti njemu. Pri MAN-u so nanj odgovorili z laboratorijem na štirih kolesih.
Oglej si celoten članek

V sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki s namreč kombi MAN TGE predelali v potujoči laboratorij za izvajanje testiranj na okužbo z virusom SARS CoV-2. Pravijo, da se bo mogoče z laboratorijem na kolesih pripeljati neposredno v žarišče okužbe in na mestu opraviti več kot 500 hitrih PCR testov na vozilo na dan.

Foto: MAN MAN, covid

Poleg testiranja na mestu okužbe je ključnega pomena tudi izvajanje hitrih testov z napravami za molekularno diagnostiko »vivalytic«, ki so jih razvili pri Boschevem medicinskem oddelku. Za test je namreč povprečno potrebnih 39 minut, s čimer se Boscheve analitske naprave uvrščajo med najhitrejše, ki so trenutno na voljo. Celotni postopek od odvzema do priprave in analize vzorca zato traja manj kot uro.

Vožnja v epidemiji Drugi val: nov nasvet, kako se zaščititi v avtu

Mobilnost kot prednost

Posebna prednost MAN-ovega kombija je tudi mobilnost, saj se lahko po potrebi hitro odpelje tja, kjer ga potrebujejo. Poleg tega hkrati omogoča tudi izvedbo štirih postopkov: jemanja vzorcev z vatiranimi paličicami, testiranja, analize izidov in komunikacijo z zdravstvenimi ustanovami. Rezultati testov se namreč iz analizatorjev takoj digitalno prenesejo na prenosni računalnik, z njega pa ga lahko osebje takoj pošlje v pristojne zdravstvene ustanove ali pa k testirani osebi.

Foto: MAN MAN, covid

Pri MAN-u so pripravili dve različici kombija, manjšo s standardno medosno razdaljo in največjo dovoljeno maso 3,5 tone in večjo s podaljšano medosno razdaljo in največjo dovoljeno maso 5,5 tone. Obe različici sta opremljeni s posebnimi nosilci za analizne naprave, daljša pa razpolaga tudi s posebnim prostorom za jemanje brisov. Obe različici sta opremljeni tudi z MAN-ovim telematskim vmesnikom za povezavo s spletom.

Zdravje Razvili hitri test za koronavirus

Pri MAN-u so sicer prva dva mobilna laboratorija že izdelali, uporabljati pa ga je mogoče povsod po Evropi, saj rezultate analiznih naprav priznavajo v vseh evropskih državah.

Foto: MAN MAN, covid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:40 29. Oktober 2020.

    Dobrodošel, samo ne vem, če bo lahko od mene tudi cel odpeljal

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.