Zdravje
2969 ogledov

Razvili hitri test za koronavirus

Bosch, analizator korona vorus Bosch
Bosch je razvil napravo za hitri test okužbe s korona virusom.

Bosch poznamo kot dobavitelja komponent za avtomobilsko industrijo ter gospodinjskih in drugih aparatov in orodij, a se ukvarja tudi z medicinsko opremo. V njegovem okviru namreč deluje tudi medicinski oddelek Healthcare Solutions, ki je po izbruhu trenutne pandemije v le dobrem mesecu in pol razvil napravo za hitri test, ki v dobrih dveh urah in pol preveri, če je pacient okužen s korona virusom.

zaščitna maska domača izdelava koronavirus Koronavirus Zdravje Kako si sami naredite masko

Hitri test lahko zdravnik izvede v sami ambulanti, zato odvzetih vzorcev ni treba odpeljati v laboratorij, prav zato pa pacient hitro izve, če je negativen ali pa mora zaradi pozitivnega izida testa oditi v izolacijo. Sedanji testi namreč trajajo do dva dni, kar pomeni tudi podaljšanje negotovosti o zdravstvenem stanju pacienta. Boschev test se je med laboratorijskimi preskusi izkazal z več kot 95-odsotno natančnostjo, dosega pa tudi kakovostna merila svetovne zdravstvene organizacije.

Bosch, analizator korona vorus | Avtor: Bosch Bosch

Ko bo aprila na voljo, bo Boschev hitri test ena prvih popolnoma avtomatiziranih molekularnih diagnostičnih naprav, ki jo bodo lahko neposredno uporabljale medicinske ustanove. Naprava ne omogoča le testa okužbe s trenutno najbolj popularnim korona virusom SARS-CoV-2, ampak tudi hkratno preverjanje okužbe z devetimi drugimi virusi, ki povzročajo bolezni dihal. Med njimi sta tudi gripi tipa A in B.

Zdravje Maska: Kdaj jo menjati in kako jo pravilno namestiti

Uporaba hitrega testa bo preprosta. Zdravnik bo iz pacientovega grla s pomočjo vatirane paličice vzorec s, ki ga bo vstavil v kartušo, ki bo že vsebovala vse reagente, ki jih zahteva test, to pa v napravo. Test se bo potem izvedel popolnoma samodejno. Pri Boschu zatrjujejo, da bo uporaba testa zelo preprosta in jo bo lahko zanesljivo izvajalo tudi osebje, ki ni izurjeno za takšne postopke. Vsaka naprava bo lahko v 24 urah opravila do deset testov, kar pomeni, da bi jih bilo za 1.000 testov na dan potrebnih le sto.

Koronavirus Avto GM in Ford bi namesto avtomobilov proizvajala respiratorje
Komentarjev 1
  • maiprinligh 19:04 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks