Kranjčan vabil tatove, naj mu ukradejo avto

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da lahko hitro ostanete brez avta, če v vratih avtomobila pustite ključe, vam je verjetno znano. Zaradi takšnega dejanja pa vas lahko kaznujejo tudi policisti.
Oglej si celoten članek

Iz današnje kronike mož v modrem: "Kranjske policiste je včeraj poklicala oseba in naznanila, da je ... v vratih osebnega avtomobila našla kontaktne ključe vozila, ki je bilo tudi odklenjeno. O nespametnem ravnanju lastnika vozila, ki ni bil prisoten na kraju, je klicateljica takoj obvestila policiste, ki so prišli na kraj, zavarovali vozilo pred neupravičeno uporabo in prevzeli najdene ključe. Lastniku vozila pa so pustili obvestilo, kje se najden predmet nahaja."

Policisti opozarjajo, da je bilo dejanje oziroma pozabljivost voznika zelo nespametna, saj je nepridipravom dobesedno ponujal svoje vozilo na razpolago. Hkrati pa je storil tudi prekršek, saj zakon določa, da mora voznik ob zapustitivi vozila "ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti, in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo."

Zagrožena kazen za prekršek je 40 evrov, kar pa je verjetno malo v primerjavi z nepooblaščeno uporabo vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:12 4. Julij 2013.

    to znajo, ja, se delat pametne in vihtet blokec s položnicam v takih primerih ko ti pa (na srečo samo) …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.