Avto
26 ogledov

Kranjčan vabil tatove, naj mu ukradejo avto

Avtomobilski ključ Shutterstock
Da lahko hitro ostanete brez avta, če v vratih avtomobila pustite ključe, vam je verjetno znano. Zaradi takšnega dejanja pa vas lahko kaznujejo tudi policisti.

Iz današnje kronike mož v modrem: "Kranjske policiste je včeraj poklicala oseba in naznanila, da je ... v vratih osebnega avtomobila našla kontaktne ključe vozila, ki je bilo tudi odklenjeno. O nespametnem ravnanju lastnika vozila, ki ni bil prisoten na kraju, je klicateljica takoj obvestila policiste, ki so prišli na kraj, zavarovali vozilo pred neupravičeno uporabo in prevzeli najdene ključe. Lastniku vozila pa so pustili obvestilo, kje se najden predmet nahaja."

Policisti opozarjajo, da je bilo dejanje oziroma pozabljivost voznika zelo nespametna, saj je nepridipravom dobesedno ponujal svoje vozilo na razpolago. Hkrati pa je storil tudi prekršek, saj zakon določa, da mora voznik ob zapustitivi vozila "ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti, in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo."

Zagrožena kazen za prekršek je 40 evrov, kar pa je verjetno malo v primerjavi z nepooblaščeno uporabo vozila.

Komentarjev 1
  • Jaka Marinšek 10:12 04.julij 2013.

    to znajo, ja, se delat pametne in vihtet blokec s položnicam v takih primerih ko ti pa (na srečo samo) poskusijo s pajserjem odpret avto pa mirno skomignejo z rameni in rečejo "jah tko je. žal nimamo kaj narest. Avto ...prikaži večo so vam poskusili ukrast."A nebi blo fer da bi pa jst (oz. moja zavarovalnica) njim zafakturir popravilo povzročene škode če v recimo 14 dneh nebi našli storilca?