Kup snega invalidom ne bo delal več preglavic

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Na Mestni občini Ljubljana so na pritožbo našega bralca, da ljubljanski komunalci na parkirna mesta rezervirana za invalide rinejo sneg, kup snega na Tomšičevi ulici v Ljubljani nemudoma odstranili. Ob novem sneženju bodo na tovrstno početje izvajalca del še posebej pozorni, so nam odgovorili.
Oglej si celoten članek

"Sneg je že odstranjen," se je glasil hitri odgovor Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL, potem, ko smo jih s pomočjo našega bralca opozorili, da so na parkirišče za invalide na Tomšičevi ulici v Ljubljani naplužili kup snega in invalidom onemogočili parkiranje.

Na MOL so v odgovoru zapisali, da je koncesionar KPL, d.d., že večkrat kmalu po akciji zimske službe na parkirnih prostorih za invalide na Tomšičevi ulici v Ljubljani opazil, in na to so bili tudi opozorjeni, da se je tam pojavlja kup snega. Kup se je vsakokrat pojavil nekaj ur po akciji zimske službe. Tudi v torek je bil na omenjenem mestu sneg, ki pa ga je KPL ob 14. uri ponovno odstranil, so zatrdili odgovorni.

Foto: Bralec Sneg na parkirišču za invalide na Tomšičevi ulici v Ljubljani, dne 5. 1. 2016 Obljubili so, da bodo na to področje v prihodnjih dneh, ko ponovno pričakujemo padavine, še bolj pozorni, na kar so ponovno opozorili tudi izvajalca. Tudi mi upamo, da bo temu res tako, saj se ista težava pojavlja že tretje leto zapored. Ko bo zapadel sneg, bomo na to parkirišče pozorni tudi mi.

Le ena prijava zaradi padca na poledeneli površini

Na MOL smo naslovili tudi vprašanje, kolikšen znesek odškodnih zaradi tožb občanov zaradi padcev na neočiščenih površinah, so morali izplačti leta 2015? Iz oddelka za finance in računovodstvo MU MOL so odgovorili: "V 11 mesecih lanskega leta (podatki so znani do decembra; za december bodo znani v drugi polovici januarja) smo dobili le eno prijavo iz naslova splošne odgovornosti iz dejavnosti zaradi padca na poledeneli površini. Zavarovalnica primer še obravnava."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:36 6. Januar 2016.

    Naj omenim,da imajo tudi invalidi v MB takšno "pozornost" predvsem s strani REDARJEV ,ki ne opravljajo svoje delo. Namreč redarji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.