Avto
36 ogledov

Kup snega invalidom ne bo delal več preglavic

Sneg na parkirišču za invalide na Tomšičevi ulici v Ljubljani, dne 5. 1. 2016 Bralka
Na Mestni občini Ljubljana so na pritožbo našega bralca, da ljubljanski komunalci na parkirna mesta rezervirana za invalide rinejo sneg, kup snega na Tomšičevi ulici v Ljubljani nemudoma odstranili. Ob novem sneženju bodo na tovrstno početje izvajalca del še posebej pozorni, so nam odgovorili.

"Sneg je že odstranjen," se je glasil hitri odgovor Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL, potem, ko smo jih s pomočjo našega bralca opozorili, da so na parkirišče za invalide na Tomšičevi ulici v Ljubljani naplužili kup snega in invalidom onemogočili parkiranje.

Na MOL so v odgovoru zapisali, da je koncesionar KPL, d.d., že večkrat kmalu po akciji zimske službe na parkirnih prostorih za invalide na Tomšičevi ulici v Ljubljani opazil, in na to so bili tudi opozorjeni, da se je tam pojavlja kup snega. Kup se je vsakokrat pojavil nekaj ur po akciji zimske službe. Tudi v torek je bil na omenjenem mestu sneg, ki pa ga je KPL ob 14. uri ponovno odstranil, so zatrdili odgovorni.

Sneg na parkirišču za invalide na Tomšičevi ulici v Ljubljani, dne 5. 1. 2016 | Avtor: Bralka Bralka
Obljubili so, da bodo na to področje v prihodnjih dneh, ko ponovno pričakujemo padavine, še bolj pozorni, na kar so ponovno opozorili tudi izvajalca. Tudi mi upamo, da bo temu res tako, saj se ista težava pojavlja že tretje leto zapored. Ko bo zapadel sneg, bomo na to parkirišče pozorni tudi mi.

Le ena prijava zaradi padca na poledeneli površini

Na MOL smo naslovili tudi vprašanje, kolikšen znesek odškodnih zaradi tožb občanov zaradi padcev na neočiščenih površinah, so morali izplačti leta 2015? Iz oddelka za finance in računovodstvo MU MOL so odgovorili: "V 11 mesecih lanskega leta (podatki so znani do decembra; za december bodo znani v drugi polovici januarja) smo dobili le eno prijavo iz naslova splošne odgovornosti iz dejavnosti zaradi padca na poledeneli površini. Zavarovalnica primer še obravnava."

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:36 06.januar 2016.

    Naj omenim,da imajo tudi invalidi v MB takšno "pozornost" predvsem s strani REDARJEV ,ki ne opravljajo svoje delo. Namreč redarji so krivci ,oni so plačani za nadziranje mirujočega prometa.