Lada s konceptom XCODE pokazala novo, moderno smer

Foto: Lada Lada XCODE concept Foto: Lada Lada XCODE concept Foto: Lada Lada XCODE concept Foto: Lada Lada XCODE concept Foto: Lada Lada XCODE concept Foto: Lada Lada XCODE concept
Lada, oziroma ruski AvtoVAZ, je na moskovskem avtomobilskem salonu razkrila konceptno vozilo XCODE. Podrobnosti niso znane, slike pa razkrivajo, da so pri oblikovanju obrnili nov list v svoji zgodovini in ponudili avtomobil modernega videza.
Oglej si celoten članek

Po nekaterih prej znanih informacijah naj bi bil koncept zasnovan na modelu renault duster, medtem, ko se v primerjavi z aktualnim športnim terencem lado xray (narejena na osnovi renault sandera) razlikuje po bolj agresivnih dizajnerskih elementih, višjem odmiku od tal in 4x4 pogonu.

Omenja se tudi vgradnja 1,8-litrskega bencinskega motorja. Serijska različica športnega terenca naj bi bila nared do konca leta 2017 ali najkasneje v začetku leta 2018.

Lade novi mercedesi?

Pod dizajn se je podpisala ekipa zbrana okoli britanskega oblikovalca Steva Mattina. Nekdanji glavni oblikovalec pri Mercedes-Benzu in Volvu je delo v Ladi, oziroma AvtoVAZ-u prevzel leta 2011.

Človek, ki se je podpisal pod obliko Mercedes-Benzovega razkošnega razreda S in ki je zaslužen za videz modelov ML in GL, je ob nastopu funkcije povedal, da je njegov primarni cilj izdelati "čudež" iz znamke Lada, ki je več kot očitno s škatlastimi avtomobili že zdavnaj izgubila boj na področju dizajna s konkurenčnimi znamkami. Največji ruski proizvajalec avtomobilov je pred leti zašel v velike finančne težave, s pomočjo ruske vlade in programa "staro za novo" pa se mu je uspelo izogniti bankrotu.

Zdaj obračajo nov list.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.