Avto
439 ogledov

Lada s konceptom XCODE pokazala novo, moderno smer

Lada XCODE concept
1/6
Lada
Lada, oziroma ruski AvtoVAZ, je na moskovskem avtomobilskem salonu razkrila konceptno vozilo XCODE. Podrobnosti niso znane, slike pa razkrivajo, da so pri oblikovanju obrnili nov list v svoji zgodovini in ponudili avtomobil modernega videza.

Po nekaterih prej znanih informacijah naj bi bil koncept zasnovan na modelu renault duster, medtem, ko se v primerjavi z aktualnim športnim terencem lado xray (narejena na osnovi renault sandera) razlikuje po bolj agresivnih dizajnerskih elementih, višjem odmiku od tal in 4x4 pogonu.

Omenja se tudi vgradnja 1,8-litrskega bencinskega motorja. Serijska različica športnega terenca naj bi bila nared do konca leta 2017 ali najkasneje v začetku leta 2018.

Lade novi mercedesi?

Pod dizajn se je podpisala ekipa zbrana okoli britanskega oblikovalca Steva Mattina. Nekdanji glavni oblikovalec pri Mercedes-Benzu in Volvu je delo v Ladi, oziroma AvtoVAZ-u prevzel leta 2011.

Človek, ki se je podpisal pod obliko Mercedes-Benzovega razkošnega razreda S in ki je zaslužen za videz modelov ML in GL, je ob nastopu funkcije povedal, da je njegov primarni cilj izdelati "čudež" iz znamke Lada, ki je več kot očitno s škatlastimi avtomobili že zdavnaj izgubila boj na področju dizajna s konkurenčnimi znamkami. Največji ruski proizvajalec avtomobilov je pred leti zašel v velike finančne težave, s pomočjo ruske vlade in programa "staro za novo" pa se mu je uspelo izogniti bankrotu.

Zdaj obračajo nov list.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.