Lastnik tovornjaka pokasiral 16.000 evrov globe

Foto: Boštjan Paušer/Kamion&Bus
Foto: Boštjan Paušer/Kamion&Bus
Finančna uprava je doslej na račun krišteljev med avtoprevozniki "zaslužila" že dva milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Poleg policije in inšpektorata za promet imajo tudi nadzorniki Finančne uprave (FURS) pristojnosti za nadzor nad časom vožnje, odmori in počitkom voznikov tovornjakov in avtobusov. 

Mobilne enote Finančne uprave RS so osredotočene predvsem na potencialno nevarne voznike, ki huje kršijo pravila o času vožnje in obveznem počitku ter ogrožajo varnost drugih udeležencev v prometu. Pri kontrolnih pregledih v cestnem prometu so finančni preiskovalci v zadnjega pol leta odkrili skoraj dva tisoč kršitev, pravijo na Fursu. Največ kršitev je zaradi prekoračitve neprekinjenega časa vožnje, prekoračitve dnevnega časa vožnje in nezadostnega dnevnega počitka, zlorabe tahografa, tahografskega vložka ali vozniške kartice.

"Voznik pogosto ne more predložiti izpisov aktivnosti za tekoči dan oziroma 28 dni. Pri kontrolnih pregledih v cestnem prometu so finančni preiskovalci v mobilnih enotah v zadnjega pol leta (od sredine julija 2014 do konca januarja 2015) odkrili skoraj dva tisoč kršitev in zanje izrekli prek dva milijona evrov glob. Za večje kršitve so odredili napotitev na izredni pregled tahografa, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in registrske tablice vozila, zasegli voznikovo kartico in prepovedali vožnjo do izpolnitve dnevnega oziroma tedenskega počitka. Pri hujših kršitvah prevoznikov, ki so s pomočjo vgrajenih naprav in pripomočkov prikrivali dejavnosti vožnje, počitka in odmorov, je bila najvišja izrečena kazen 16.000 evrov pravni osebi in 4.000 evrov odgovorni osebi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.