Lastnik ukradene tesle tatu na daljavo zaklenil v avto

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V malem ameriškem mestecu Barstow v Kaliforniji je oboroženi ropar voznika tesle model 3 ukradel avtomobil. Lastnik vozila je izkoristil možnost, ki jo ponuja pametni električni avtomobil.
Oglej si celoten članek

21-letni oboroženi moški je odprl vrata tesle model 3 in lastnika s pištolo v roki prisil, da izstopi iz vozila. Nato je vozilo odtujil in se z njim odpeljal. Voznik se je hitro odzval.

Avto Tesla naj bi ceno model3 znižala za petino

Na svojem pametnem telefonu je imel nameščeno Teslino aplikacijo, ki omogoča tudi upravljanje z vozilom. Uporabil je daljinsko funkcijo "izklop", s čimer je izklopil električni motor in zaklenil vrata avtomobila. 

Avto Dobra novica za vse, ki z vozili tesla potujete v Srbijo

Policisti, ki jih je o kraji obvestil lastnik vozila, so na kraju v avtomobilu zaprtega na vozniškem sedežu našli tatu. Moški naj bi bil po navedbah policistov pod vplivom mamil, hkrati pa naj bi kršil pogojni izpust. Na njegovo nesrečo tudi ni vedel, da bi lahko odprl vrata vozila, saj lahko potniki iz varnostnih razlogov odprejo vrata vozila kljub uporabljeni funkciji "izklop" na aplikaciji telefona.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:27 21. Maj 2020.

    Protipravni odvzem prostosti. Do 10 let zapora.

  • 01:00 21. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -–– B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 17:52 20. Maj 2020.

    To pa ne bo držalo vode

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.