Avto
3044 ogledov

Tesla naj bi ceno model3 znižala za petino

Tesla model 3 Gregor Prebil
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov želi pospešiti prodajo.

Kitajski avtomobilski trg, ki velja za največjega na svetu je tudi na račun trgovinskih vojn v veliki krizi. To se pozna tudi v svetovni proizvodnji avtomobilov, slabše pa gre zaradi tega tudi poslovanje Tesle.

Audi e-tron sportback Drugi e-audi Avto E-tron sportback je dinamičnejši in varčnejši električni audi

Podjetje Elona Muska naj bi zato ceno svojega najbolj dostopnega model3 na Kitajskem znižalo kar za petino. Na ta način želi Tesla povečati poslovanje za Kitajskem in vplivati na svoje konkurente, piše Bloomberg.

Tesla model Y Napoved Avto Musk: "Končno bo Nikola Tesla ponosen na nas"

Cene naj bi za 20 odstotkov spustili prihodnje leto, piše Bloomberg, ki navaja vire znotraj podjetja, ki so seznanjeni s to tematiko. Cene naj bi znižali tudi na račun lokalne proizvodnje na Kitajskem, s čimer bodo prihranili na stroških proizvodnje. Z nižjimi cenami želijo pri Tesli pritisniti tudi na druge dobavitelje, še posebej zato, ker je Kitajska, ki je največji svetovni trg električnih avtomobilov, izgubila zagon.

Peugeot 208 Avto Že takoj skoraj 10 tisoč evrov nižja cena za električni peugeot 208

Tesla model 3 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Tesla je sicer na Kitajskem v Šanghaju zgradila svojo prvo gigatovarno izven ZDA in že izdelujejo teslo model3, enako veliko tovarno pa načrtujejo tudi v Brandenburgu v Nemčiji.

Zgorela tesla Kalvarija lastnika Avto Živ komaj ušel iz gorečega avta, ki ga zdaj noče nihče reciklirati

Tesla je model3 z vključenimi sistemi za avtonomno vožnjo na Kitajskem začela prodajati letos jeseni za ceno 45 tisoč evrov, kar je le tri odstotke manj kot je cena v ZDA.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.