Lastniki bodo pač registrirali v tujini

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Obdavčitev. Vlada napoveduje zvišanje davkov za luksuzna vozila. Sekcija: Učinek bo majhen.
Oglej si celoten članek

Vlada namerava v drugem paketu ukrepov za povišanje proračunskih dohodkov zvišati obdavčitev motornih vozil. Po razlagi finančnega ministrstva bi se avtomobili nad določeno vrednostjo “obremenili z dodatnim davkom, ki ne bo odvisen od okoljskih meril, ampak izključno od vrednosti vozila”. Progresivno bi se povišal tudi znesek letne dajatve za vozila, ki se plačuje ob registraciji, in sicer za vozila s prostornino motorja nad 2.500 kubičnimi centimetri.

Iznajdljivi kupci

Morebitne povišane davke bodo plačali kupci, je jasen Mirko Fifolt, sekretar Sekcije za motorna vozila. Po njegovih besedah je vlada slovenskim trgovcem doslej pojasnila le okvirne rešitve nove obdavčitve. Sekcija opozarja, da je že davek na motorna vozila obdavčitev luksuznih avtomobilov povišal za sto odstotkov, trg prestižnih avtomobilov pa se je posledično v zadnjih treh letih prepolovil.

Fifolt meni, da se bo ob novih obdavčitvah vse več kupcev davku izognilo tako, da se bodo prek lizinških hiš po registrske tablice odpravili v tujino, kot je praksa že pri plovilih. Lastniki vedno najdejo najlažjo pot, do obdavčitve pa bodo ravnodušni le najbogatejši, dodaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:33 15. April 2012.

    Tolk o tem, da bomo vsi prispevali.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.