Legenda se vrača na ceste!

Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc
Nekoč slovita znamka zmogljivih a tudi velikih terencev Hummer, ki je v okviru General Motorsa delovala osemnajst let med letoma 1992 in 2010, se bo očitno spet vrnila v življenje, tokrat kot ponudnica električnih vozil.
Oglej si celoten članek

Kot sta poročala tiskovna portala Reuters in Bloomberg, bi se lahko hummerji na ceste vrnili v obliki premiumskih poltovornjakov in športnih terencev z električnim pogonom.

Zastava Zastava izdelala srbski hummer

Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc

Oba medija sta na osnovi izjav ljudi, ki so blizu vrhu GM, izbrskala, da naj bi ponovno vstajenje znamke izvedli že februarja v okviru oglasnih kampanj ob finalu ameriškega nogometa Super Bowl, v predstavitvenem spotu pa naj bi nastopil kar košarkarski superzvezdnik LeBron James. Prava vrnitev, torej prodaja dejanskih avtomobilov, naj bi bila načrtovana za konec leta 2021.

hummer Ikona ameriške moškosti

V okviru GMC

Znano je še, da bodo avtomobili prišli na trg v okviru znamke GMC, s katero General Motors na ameriškem trgu ponuja velike poltovornjake, terence in športne terence. Sam Hummer naj bi v njenem okviru nastopal pod imenom Hummer by GMC. Tudi prodaja bo potekala v okviru GMC-jeve mreže.

Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc

Ukinitvi znamke Hummer, ki je imela korenine v proizvodnji zmogljivih terencev za vojsko, je leta 2010 sicer botroval predvsem ugled "ekstra velikih požiralcev goriva", ki ni bil v skladu z vse večjimi težnjami po prijaznosti do okolja in varčevanju z gorivom, pa tudi ne s tedanjim zvišanjem cen goriva.

galerija Šestkolesni monstrum

Vrnitev zaradi okoljskih izračunov

K vrnitvi znamke kot ponudnice električnih avtomobilov so v zadnjem času pripomogla predvsem prizadevanja avtomobilskih proizvajalcev, da bi s ponudbo električnih vozil zmanjšali splošne izpuste svojih znamk, predvsem ko gre za v ZDA še vedno zelo priljubljene velike terence in poltovornjake.

Foto: Hummer hummer, humvee, general motors, gmc

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.