Avto
191 ogledov

Zastava izdelala srbski hummer

Zastava kamioni Zastava kamioni
Pri podjetju Zastava kamioni se hvalijo z novim robustnim tovornjakom za potrebe vojske, ki lahko za razliko od razvpitega hummerja prevaža več ljudi, spopade pa se lahko tudi s strmini tereni.

Srbski mediji poročajo, da bo vozilo stalo 38.000 evrov, kar je veliko manj, kot je treba odšteti za konkurenčna vozila na trgu.

Po informacijah iz podjetja iz Kragujevca bo lahko srbska vojska vozilo uporabljala za prevoz ljudi in tovora, uporabljalo pa se ga bo lahko tudi kot sanitetno vozilo. Blic piše, da je bilo novo vozilo narejeno po zgledu razvpitega ameriškega hummerja, a gre za neborbeno vozilo z nosilnostjo 1,4 tone. Ima pogon na vsa štiri kolesa in možnost blokade zadnjega pogona.

Srbski "hummer" je opremljen z ameriškim pogonskim agregatom in menjalnikom, ki naj bi bil, različno od potreb, italijanskega oziroma nemškega izvora. Vsi ostali deli, ki jih vgrajujejo v vozilo, so proizvod srbskih podjetij.

Srbska vojska ima trenutno v svoji floti 1.400 vozil, a je vozni park star in bi ga bilo treba obnoviti. Zastava tu vidi svojo priložnost, saj je vozilo cenejše od konkurenčnih.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:15 20.januar 2012.

    Tole ni noben Humer ampak poltovotno vozilo podobno vojnemu Dodgu.Polkamion v različnih variantah.!