Lešnik šel k stuttgartski zvezdi

Foto: Žurnal24 Robert Lešnik je eden izmed najuspešnejših slovenskih oblikovalcev.
Priznan slovenski oblikovalec avtomobilov Robert Lešnik od prvega januarja ni več zaposlen pri korejskem proizvajalcu avtomobilov Kia. V svoje nedrje ga je zvabil nihče drug kot Mercedes-Benz.
Oglej si celoten članek

Hrvaški kolega Danijel Tomičič nam je potrdil, da Robert Lešnik od januarja ni več zaposlen v Kii, marveč je postal del ekipe stuttgartskega velikana. Lešnika smo želeli za komentar poklicati tudi sami, a je nedosegljiv.

Slovenski strokovnjak, ki je s Kio sodeloval poldrugo leto, je po naših informacijah na lastno željo prekinil pogodbo. 38-letni oblikovalec, doma iz Limbuša, je zaslovel, ko je delal pri nemškem Volkswagnu.

INTERVJU Z LEŠNIKOM: Avtomobilska industrija na pragu revolucije

V Nemčiji je po uspešno končani Visoki tehniški šoli v Pforzheimu opravil obvezno prakso. V Wolfsburgu je našel stalno zaposlitev, pot pa ga je leta 2005 začasno vodila v Kalifornijo. Njegov podpis lahko najdete na avtomobilih, kot so volkswagen concept C – konceptni avtomobil za eos, volkswagen eos (oblikovalska ekipa pod vodstvom Petra Schreyerja, vodje Volkswagnovega oblikovalskega oddelka), volkswagen iroca – konceptni avtomobil za scirocco, volkswagen passat in serijski volkswagen scirocco.

Od aprila 2007 je svoje znanje prodajal pri Kii, kjer je spet sodeloval z enim od najbolj priznanih svetovnih oblikovalcev Petrom Schreyerjem. Veliko nadarjenost je v Frankfurtu živeči Slovenec potrdil s svojim prispevkom k novemu modelu kia soul, ki kmalu prihaja tudi na slovenske ceste.

Pred Lešnikom je za pravi šok v avtomobilskem svetu poskrbel Christopher Bangle, kontroverzen šef oblikovanja pri BMW, ki je prekinil sodelovanje z Bavarci in namerava celo popolnoma zapustiti avtomobilsko industrijo. Nasledil ga je Adrian van Hooydonk – ekskluziven intervju z njim si boste lahko prebrali v časopisu Žurnal24 in na spletni strani zurnal24.si tik pred odprtjem avtomobilskega salona v Ženevi, kamor potuje tudi Žurnalova ekipa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.