Avto
6 ogledov

Lešnik šel k stuttgartski zvezdi

Robert Lešnik je eden izmed najuspešnejših slovenskih oblikovalcev. Žurnal24 main
Priznan slovenski oblikovalec avtomobilov Robert Lešnik od prvega januarja ni več zaposlen pri korejskem proizvajalcu avtomobilov Kia. V svoje nedrje ga je zvabil nihče drug kot Mercedes-Benz.

Hrvaški kolega Danijel Tomičič nam je potrdil, da Robert Lešnik od januarja ni več zaposlen v Kii, marveč je postal del ekipe stuttgartskega velikana. Lešnika smo želeli za komentar poklicati tudi sami, a je nedosegljiv.

Slovenski strokovnjak, ki je s Kio sodeloval poldrugo leto, je po naših informacijah na lastno željo prekinil pogodbo. 38-letni oblikovalec, doma iz Limbuša, je zaslovel, ko je delal pri nemškem Volkswagnu.

INTERVJU Z LEŠNIKOM: Avtomobilska industrija na pragu revolucije

V Nemčiji je po uspešno končani Visoki tehniški šoli v Pforzheimu opravil obvezno prakso. V Wolfsburgu je našel stalno zaposlitev, pot pa ga je leta 2005 začasno vodila v Kalifornijo. Njegov podpis lahko najdete na avtomobilih, kot so volkswagen concept C – konceptni avtomobil za eos, volkswagen eos (oblikovalska ekipa pod vodstvom Petra Schreyerja, vodje Volkswagnovega oblikovalskega oddelka), volkswagen iroca – konceptni avtomobil za scirocco, volkswagen passat in serijski volkswagen scirocco.

Od aprila 2007 je svoje znanje prodajal pri Kii, kjer je spet sodeloval z enim od najbolj priznanih svetovnih oblikovalcev Petrom Schreyerjem. Veliko nadarjenost je v Frankfurtu živeči Slovenec potrdil s svojim prispevkom k novemu modelu kia soul, ki kmalu prihaja tudi na slovenske ceste.

Pred Lešnikom je za pravi šok v avtomobilskem svetu poskrbel Christopher Bangle, kontroverzen šef oblikovanja pri BMW, ki je prekinil sodelovanje z Bavarci in namerava celo popolnoma zapustiti avtomobilsko industrijo. Nasledil ga je Adrian van Hooydonk – ekskluziven intervju z njim si boste lahko prebrali v časopisu Žurnal24 in na spletni strani zurnal24.si tik pred odprtjem avtomobilskega salona v Ženevi, kamor potuje tudi Žurnalova ekipa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.