V Sloveniji lahko vidite nov prestižni kupe

Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC
Slovenija je bogatejša za nov luksuzni kupe.
Oglej si celoten članek

Lexus LC je novost v prodajni ponudbi v Sloveniji. Trg prestižnih kupejev, katerih glavni predstavnik je bržkone mercedes-benz S kupe, pri nas sicer ni ravno velik, a svojo priložnost na njem odslej išče tudi japonski premijski proizvajalec. Ob tem stavi na vozniško izkušnjo, prestižno notranjost in zmogljiv pogon.

Avto je narejen na novi platformi, ki je za luksuzne avtomobile prilagojena Toyotina TNGA platforma. Je pa še bolje prilagojena za vodljivost in udobje, ki ga zahtevajo premijski avtomobili. 

Posebnost lexusa LC je tudi, da je predvsem znotraj v veliki meri izdelan ročno, saj vsakega izdela poseben mojster z dolgoletnimi izkušnjami - takumi. 

Foto: Lexus Lexus LC

Avto je na voljo v dveh pogonskih različicah, ki jih pri imenu loči le črka "h", a sta si med seboj zelo različni. LC 500h s 3,5-litrskim atmosferskim V6 motorjem in naprednim elektromotorjem predstavlja naslednji rod hibridne tehnologije, saj gre za prvi model, ki se ponaša z Lexusovim večstopenjskim hibridnim sistemom. Pogonski sklop ima 264 kW (359 KM) moči.

HITROSTI DO 140 KM/H Lexus predstavlja večstopenjski hibridni sistem

Še prestižnejši pa je model LC 500, ki ga poganja 5,0-litrski atmosferski V8 motor z novim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom z neposrednim prestavljanjem, ki zmore 351 kW (477 KM). Slednji je še 0,3 sekunde hitrejši do 100 km/h, sprint opravi po 4,7 sekunde. 

Začetna cena v Sloveniji za lexusa LC je 112 tisoč evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Foto: Lexus Lexus LC

Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.