Lexus razkriva svojo napredno limuzino

Foto: Lexus
Foto: Lexus
Lexus je na družbenih omrežjih objavil natančnejše fotografije električne limuzine.
Oglej si celoten članek

Spomnimo, da sta na posebnem dogodku decembra Toyota in Lexus v enem zamahu predstavila vrsto elektrificiranih vozil, ki bodo krojila njuno prihodnost.

Razkritje Obeta se nam velika električna invazija z Vzhoda

Foto: Lexus Lexus električna limuzina

Medtem, ko je Lexus tedaj izpostavil predvsem kompaktnega električnega križanca lexus RZ 450e in naslednika hibridnega kupeja LFA, se je med nabirko drugih študij skrivala tudi električna limuzina. Zdaj je o tej znanega malce več.

Vozili smo lexusa Lexus NX v drugo poiskal japonsko perfekcijo

Kot lahko vidimo na fotografijah, gre za limuzino z bolj agresivnimi karoserijskimi linijami od katerekoli trenutne limuzine v ponudbi japonske znamke. Spredaj izstopajo predvsem športni prednji odbijač s prominentnimi vstopniki zraka, pokrov motorja z režami za zrak in tanki našpičeni žarometi.

Foto: Lexus Lexus električna limuzina

Zelo nagnjeno vetrobransko steklo se nadaljuje v dinamično streho, zadek pa se zaključi z izstopajočim spojlerjem. Na boku lahko vidimo agresivne blatnike, stilizirana vrata in poklopne kljuke.

Drugačen od Nemcev Vozili smo Lexusov adut za mešanje štren med premijci

Pri Lexusus sicer o tehniki limuzine niso veliko povedali, potrdili pa so, da bo na voljo le z električnim pogonskim sklopom. To je v skladu z načrti, po katerih bodo do leta 2030 v vseh avtomobilskih segmentih imeli električnega predstavnika, v Evropi, Severni Ameriki in na Kitajskem pa bodo prodajali le električna vozila. Popolnoma električna znamka za ves svet naj bi postali do leta 2035.

Foto: Lexus Lexus električna limuzina

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:57 12. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.