Lexus UX se je tetoviral

Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX Foto: Lexus lexus UX
Lexus se je odločil za zanimivo potezo, saj je primerek križanca lexus UX prekril s tatuji.
Oglej si celoten članek

Izdelavo tatujev na lexusu UX so zaupali londonski umetnici Claudii De Sabe, ki je znana tudi po ustvarjanju tatujev in ki je pri svojem delu izrazila tudi spoštovanje do tradicionalnih japonskih ročnih spretnosti in prefinjenih načinov izdelave zapletenih vzorcev. Avtomobil je namreč okrasila z podobo »kapa koi«, ki je pogosto motiv tradicionalne japonske umetnosti, kjer izraža srečo in vztrajnost.

Prihaja letos Na premieri prvega električnega Lexusa

Foto: Lexus lexus UX

Ker gre za avtomobil s trdo lakirani pločevino, umetnica seveda ni uporabila tetovirne igle, ampak je vzorec na površino sicer belega avtomobila vrezala s pomočjo posebne vrtalne naprave »dremel«. Najprej je s strojem s površina postrgala lak in vanjo vrezala vzorec, potem pa je s petimi litri barve poudarila podrobnosti. Končno je s pomočjo zlatih lističev poskrbela še za tridimenzionalni učinek risbe in vse skupaj prekrila s prozornim lakom.

Avto Drugačen odgovor na nemške premijske SUV modele

Pol leta dela

Umetnica, ki je svoj tatu tokrat namesto v kožo prvi vrezala na trdo površino, je povedala: »Ko tetoviraš človeka, moraš ves čas misliti na mišice, tetive in tkiva, ki so pod kožo. Pri avtomobilu pa sem morala biti pozorna predvsem na to, kako bo podoba, ki sem jo ustvarjala, vplivala na linije avtomobila in njegovo oblikovalsko zasnovo.«

Foto: Lexus lexus UX

Okrasitev avtomobila je trajala kar pol leta, vendar ne za samo izdelavo risbe, ampak tudi za načrtovanje izvedbe in pripravo idejnih skic. Ker je bilo vanj vloženega veliko dela, e težko podati tudi njegovo vrednost. Pri lexusu njegovo vrednost ocenjujejo na 135.000 evrov.

UX Avto, ki najeda nemcem

De Sabe je projekt posvetila tudi mojstrom »takumi«, ki pri Lexusu skrbijo za izvedbo podrobnosti, s katerimi tehnološko izpopolnjenim avtomobilom dajo pridih ročne izdelave.

Foto: Lexus lexus UX

Avto Predstavljen novi električar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.